franch english german arabic turkish

Elon Musk, insan beynini bilgisayarlara bağlayan Neuralink'i tanıttı Elon Musk, insan beynini bilgisayarlara bağlayan Neuralink'i tanıttı

Tarih: 2020-08-29 09:56 Kategori: bilim | Okundu: 5560

Elon Musk, nöroteknoloji şirketi Neuralink tarafından geliştirilen mikroçip ile beyin kontrolü sağlayacak teknolojiyi tanıttı.

Bilim Haberleri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, şirketi Neuralink'in yıllardır üzerinde çalıştığı beyin implantını tanıtarak bu teknolojinin hafıza kaybından depresyona ve görme engeline kadar çeşitli nörolojik sorunları ve omurga yaralanmalarını çözebileceğini söyledi.


Çip ayrıca beyne doğrudan müzik yayını yapmak ya da klavyeye dokunmadan düşünceyle yazı yazabilmeyi sağlama gibi amaçlarla kullanılabileceği daha önce açıklanmıştı.

Musk'ın tanıttığı 'Link' adlı çip, bir madeni para büyüklüğünde ve kulağın arkasına yerleştirilen, insan saçının dörtte biri genişliğinde 4 elektrot iplikten ve onlara bağlı bir çipten oluşuyor.

neuralink

"BİR AKILLI SAATTEN BEKLENEBİLECEK TÜM ÖZELLİKLERE SAHİP"

Tanıtımında, söz konusu çipin 'bir akıllı saatten beklenebilecek tüm özelliklere sahip olduğunu' söyleyen Musk, çipin endüktif olarak şarj edildiği bilgisini paylaştı.

Çipin 'Tesla' arabalarının otomatik pilotunu kontrol etmek için de kullanılabileceğini belirten Musk, çipin bir gün oyun oynamak için de kullanılabilme ihtimalinin 'yüzde 100' olduğunu vurguladı.

musk
Musk, çipin ayakta tedavi prosedürü ile bağlanabileceğini, ancak elektrotları beynin içindeki kan damarlarına çarpmayacak kadar hassas bir şekilde yerleştirebilecek 'harika bir robota' gerek olduğunu dile getirdi.

"ÇIĞIR AÇAN CİHAZ"

İmplantın çalışma prensibi, Musk'un sunumunda çipin takıldığı domuzlar üzerinden tanıtıldı.

Çip, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden 'çığır açan cihaz' unvanını almış olsa da henüz insan üzerinde denemelere başlanmadı.



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

İstanbul'da toplu ulaşıma zam! Fiyatlar yüzde 35 yükseldi
İstanbul'da toplu u...
Köprü ve otoyol ücretlerinin tarifesi tamamen değişiyor
Köprü ve otoyol ücr...
Habertürk ve Show TV el değiştirdi
Habertürk ve Show T...
Ehliyet, pasaport, MTV, telefon harcı, trafik cezaları... Zam oranı belli oldu
Ehliyet, pasaport, ...
A Milli Takım'ın Uluslar Ligi'ndeki rakibi belli oldu!
A Milli Takım'ın Ul...
ABD seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na da oy çıktı!
ABD seçimlerinde Ke...
Yılın ilk 9 ayında her 3 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu!
Yılın ilk 9 ayında ...
Türkiye Kart ile 81 il tek ulaşım kartı kullanacak!
Türkiye Kart ile 81...
İlk kez görücüye çıktı! Yeni TOGG'u görenler gözyaşlarını tutamadı...
İlk kez görücüye çı...
“Ortak Türk Alfabesi” için Bakü’de bir araya gelem komisyon mutabakata vardı
“Ortak Türk Alfabes...