franch english german arabic turkish

2017 Yılının En Popüler Programlama Dilleri 2017 Yılının En Popüler Programlama Dilleri

Tarih: 2017-11-24 08:32 Kategori: yazilim | Okundu: 2644

2017 yılının en popüler programlama dillerinin başını Java, C ve C++ çekiyor. Python sektördeki her geçen gün artan popülerlik kazanırken Perl, PHP ve Ruby gibi betik dilleri ise yılbaşında bu yana popülaritelerini kaybetmeye devam ediyorlar.

Yazılım Haberleri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Yeni yılın başlamasına yalnızca bir ay gibi bir süre kaldı. Analiz şirketleri ve programlamanın kalbi konumundaki isimler, meraklı kullanıcılara rehber olabilmek adına 2017 yılının en popüler programlama dillerini açıklamaya başladı. Yılın erken dönemlerinde Github ve Stack Overflow farklı raporlarla karşımıza çıkarken bu kez ise Tiobe ve PYPL, Kasım 2017 raporlarını yayınlandı.


Tiobe’nin yayınladığı Kasım raporu verilerine göre 2017 yılının en popüler programlama dillerinin başını Java, C ve C++ çekiyor. Python sektördeki her geçen gün artan popülerlik kazanırken Perl, PHP ve Ruby gibi betik dilleri ise yılbaşında bu yana popülaritelerini kaybetmeye devam ediyorlar.

Bir başka popüler diller raporun sahibi olan PYPL’nin Kasım 2017 raporunda ise Java birinciliği elinde tutarken ikincili Python üçüncülüğü ise PHP elinde tutuyor.

Raporlar Hangi Kriterlere Göre Hazırlanıyor?

Bu tarz raporların hepsi istatistik verileri sonucunda hazırlanıyor fakat istatistik verilerinin toplanma ve elde edilme biçimleri sonuçlarda ciddi değişikliklerin olmasında etkili olabiliyor. Yeni programlama dilleri için IDE’nize davranmadan önce iki raporu firmanın hangi kriterleri gözeterek hazırladığını bilmek isteyebilirsiniz.

PYPL - PYPL raporunu hazırlarken arama bazlı olarak insanların en çok hangi dilleri öğrenmek için kaynak alındığı baz alınarak veriye dökülmüş. Google Trendler üzerinden elde edilen RAW veri sonuçları raporda kullanılmış.

Tiobe - Tiobe ise raporunu anket tarzında hazırlamayı tercih etmiş. Dünya çapında yetenekli programcılar ve geliştiricilere basit bir anket uygulayan Tiobe aynı zamanda insanların kurs ve üçüncü parti uygulama arama trendlerini hesaba katarak raporunu oluşturmuş.

Daha önceki listelerden gördüğümüz kadarıyla 2017 yılının programlama dili şampiyonaları Java ve C olarak görünüyor. Python programlama dilleri sektörünün yükselen yeni trendi olmaya devam ederken PHP ise ihtişamlı günlerini yavaştan geride bırakıyor görünüyor.



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Benedict Cumberbatch'ın yeni dizisi Eric'in afişi paylaşıldı!
Benedict Cumberbatc...
Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...