franch english german arabic turkish

İşi Tasarım Olan Herkes için 4 Araç İşi Tasarım Olan Herkes için 4 Araç

Tarih: 2017-10-13 16:00 Kategori: tasarim | Okundu: 3892

İşte, dertsiz başınıza dert açtığınız her projede kolunuz kanadınız olacak, sizi renk çıkmazı sokaklarından alıp işlek caddelere götüreceğine içten inandığımız o 4 basit fakat etkili renk aracı;

Tasarım Bilgileri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

İşi tasarım olan herkesin en az bir kere uğramak zorunda kaldığı çıkmaz sokak var; renk seçimi. Harika bir çalışma ortaya koymak için sadece yazılımların harika çalışması yeterli değil. Aynı zamanda yazılımla kolkola girip halay çekecek, partner olacak doğru renk seçimini tutturmak gerekiyor. Doğru renk seçimi en tıraş projede bile harikalar yaratırken, yanlış renk seçimi bir yazılım, mobil aplikasyon veya internet sitesini dipsiz kuyulara mahkum edebiliyor.


Bir tasarımcı olmasam bile zaman zaman basit grafik işlerimi hallederken tüm tasarımcılara zihin açıklığı vermesi için tanrıya sessiz yakarışlarda bulunuyorum. Kafanızda rengi yazılıma dökmek bazen içsel bir yolculuğa çıkmanıza neden olabiliyor. Gebze - Beylikdüzü yolculuğu bile bir gün bitiyor fakat bu içsel yolculuk hiçbir zaman bitmiyor.

 İşler madem böyle o halde sizin işinizi kolaylaştıracak bazı araçlar paylaşarak renk seçimi çıkmazını en sancısız hale getirmeye yardımcı olmak bize düşüyor. İşte, dertsiz başınıza dert açtığınız her projede kolunuz kanadınız olacak, sizi renk çıkmazı sokaklarından alıp işlek caddelere götüreceğine içten inandığımız o 4 basit fakat etkili renk aracı;

#1- Adobe Color CC (Kuler)

Her tasarımcının alet çantasında farklı şeyler olabilir. Fakat bir elektrikçi için alet çantasındaki kontrol kaleminin önemi ne ise Adobe Color CC’nin tasarımcılar için önemi odur. Adobe Color CC’yi kullanarak farklı renkler ve renk paletlerini keşfedebilir, kendi renk paletlerinizi dertsiz tasasız oluşturabilirsiniz. Üstelik hali hazırda PS ve Illustrator ile çalışıyorsanız, Color CC’nin yazılımlarla entegre olarak çalışabilme yeteceğini de var. Daha ne olsun?



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Benedict Cumberbatch'ın yeni dizisi Eric'in afişi paylaşıldı!
Benedict Cumberbatc...
Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...