franch english german arabic turkish

Endüstri 4.0 Faydaları Endüstri 4.0 Faydaları

Tarih: 2019-08-09 10:03 Kategori: otonom | Okundu: 2414

Otonom ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Endüstri 4.0 faydaları son zamanlarda ivme kazanmıştır. Özellikle gelişen teknolojiyi yakından takip eden şirketler fabrika otomasyonu sistemini daha kusursuz hale getirmektedir.  Endüstri 4.0’ın dezavantajlarını avantaja çevirerek oldukça verimli bir hal almıştır. Üretici ülkeler sanayi ve endüstri kapsamında mutlaka ayak uydurması gereken bir devrim olarak da ön plana çıkmaktadır. 4.0 endüstri, otomasyon olarak akıllı cihazların fabrikalar bünyesinde daha büyük bir verimlilik kazandırılması ve hızın arttırılması adına büyük bir önem taşımaktadır. Teknolojinin fabrikalar için günümüz adına getirdiği en büyük strateji planlarından biri olarak geçen endüstri 4.0 faydaları; kendi kendini yöneten akıllı fabrika olarak da kısa bir özet ile geçilebilir.


Endüstri 4.0’ın Amacı Nedir?

Endüstrileşmeyi günümüz bilişim teknolojisi ile bir araya getiren endüstri 4.0, birçok farklı faydayı yanında getirmektedir.

Fabrikaların bu teknolojiye ayak uydurması ile göze çarpan en önemli Endüstri 4.0 Faydaları; daha az maliyet, daha az yer kaplama, daha az ısı ve minimum enerji tüketimi, yüksek hızlı üretim, güvenlikli üretim, personelden kaynaklı hataları minimalize etme, insan gücü yerine makine gücünü kullanma, üretim takibi ve analizi yapılabilme ve anlık hata bildirimidir. Fabrika içerisinde otomasyon olarak akıllı cihazların birbirleri ile uyumlu bir hale gelmesine ve daha seri bir şekilde işlerin hızlı gerçekleşmesine fırsat tanımaktadır.

4.0 endüstri teknolojisi ile gerçekleştirilen tüm işlemler kapsamında daha uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmalar ortaya çıkmaktadır ve aynı zamanda kusurlar çok daha az bir seviyeye getirilmektedir. Bu da fabrikasyon olarak otomasyon sistemleri altında tüm değişik sektörler adına rekabette bir adım öne geçme şansını vermektedir. Bu da çok daha düşük maliyetler ile birlikte ayrıca gerçekleştiren ürünlerin müşteriye de aynı uygun fiyatlar ile çok daha kaliteli biçimde sunulmasına fırsat tanımaktadır.

Endüstri 4.0’ın Gerçekleştirilmesi

Endüstri 4.0 ile geleneksel fabrikalar dijital fabrikalara dönüşmektedir. Fabrika içerisindeki otomasyon; maliyeti düşürmek ve üretimi hızlandırmak adına büyük bir avantaj sağlamaktadır. Akıllı fabrikaların hayata geçirilmesi için büyük bir çaba sarf edilmesi gerekmektedir. İşinin ehli, profesyonel bir şekilde bu geçiş kusursuz bir şekilde tamamlanmalıdır. Bu büyük devrime geçerken mutlaka şirket ortakları arasında tek bir görüş hakim olmalı ve riskler göz önünde mutlaka alınmalıdır. Özellikle çok önemli bir proje olduğundan dolayı mutlaka stratejik bir plan dahilinde belirli bir sürece yayılmalı ve buna göre fabrika otomasyon olarak da bu alanda sisteme titiz bir şekilde geçilmelidir.

Günümüzde artık tüm farklı şirketlerin fabrikasyon açısından mutlaka geçmek zorunda kalacağı endüstri 4.0 noktasında, üretim açısından maliyet ve kalite istenilen seviyeleri gelirken buna paralel olarak müşteriye de aynı durum olumlu yönde etki yapacaktır. O yüzden kaçınılması mümkün olmayan bir devrim olduğu da söylenebilmektedir.



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri listesi açıklandı...
Dünyanın en güçlü h...