franch english german arabic turkish

Nintendo Switch 2 Geliyor! Özellikleri ve Fiyatı Nintendo Switch 2 Geliyor! Özellikleri ve Fiyatı

Tarih: 2023-12-15 16:03 Kategori: teknoloji | Okundu: 74822

Teknoloji Haberleri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Nintendo Switch, Nintendo firması tarafından el konsolu olarak ilk duyurulduğunda büyük ses getirmişi. Piyasaya çıktığı 3 Mart 2017’den beri tam 125 milyondan fazla sattı. Ciddi satış rakamlarına ulaşan konsol, Nintendo firmasını gayet mutlu etmeyi başardı.


Fakat özellikle Playstation 5 gibi yeni nesil konsolların piyasaya çıkmasından sonra kan kaybetmeye başlayan Nintendo Switch için yapılan sızıntılar Nintendo’nun harekete geçtiğini gösterir vaziyette. Zira sızan raporlara göre Nintendo Switch 2 hazır ve tanıtılmayı bekliyor.

Nintendo firmasına ait büyük sızıntılarla bilinen SoldierDelta adlı Reddit kullanıcısı, yayınladığı yeni raporda Nintendo firmasının ‘NG’ kod adında yeni bir konsol duyurmaya hazırlandığını söyledi. Nintendo Switch 2 ismi raporda geçmese de NG kod adlı konsolun Nintendo Switch 2 olduğu düşünülüyor. Yine SoldierData’ya göre Nintendo Switch 2, tıpkı Playstation 5 gibi hem dijital hem de fiziksel versiyonlarıyla piyasaya çıkacak.

Nintendo Switch 2 Ne Kadar Olacak?

Sızdırılan rapora göre Nintendo Switch 2 için Nintendo firması Nintendo Switch 2 dijital sürümünün fiyatını 400 dolar, Nintendo Switch 2 standart sürümünün fiyatını ise 449 dolar olarak belirlemiş.

Nintendo Switch 2 Ne Zaman Çıkacak?

Nintendo Switch 2 için bilgiler paylaşan SoldierDelta, konsolun 2024 ilk çeyreğinde duyurulacağını ve 24 Eylül 2024 tarihinde de satışa sunulacağını belirtti. Bu tarih yakın olsa da konsol savaşında geri kalmak istemeyen Nintendo’nun, Nintendo Switch 2’yi bir an önce piyasaya sürmek istemesi gayet normal.

Nintendo Switch 2 Teknik Özellikleri Nasıl Olacak?

İki günde Nintendo Switch 2 hakkında onlarca sızıntıya imza atan SoldierDelta, konsolun kullandığı işlemcisine kadar konsol hakkında önemli bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre konsol 2 adet Cortex A4, 2 adet Cortex A720 ve 4 adet de Cortex A520 olmak üzere toplam 8 çekirdekli MediaTek mimarisin kullanan bir işlemci ile gelecek. Konsolun kullanacağı grafik kartı ve RAM bilgileri ise henüz paylaşılmadı. Konsolun ekranı ise SoldierDelta’ya göre LCD panel olacak fakat konsolun 'Pro' gibi üst versiyonlarında Nintendo firması ekranlarda OLED’e geçecek.

Fakat dediğim gibi, bunlar tamamen bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşılmış resmi olmayan bilgiler. Bu kullanıcı her ne kadar Nintendo firmasına yakın olsa da Nintendo’dan gelecek resmi duyuruya kadar beklemekte fayda var.


Kaynak: https://wmaraci.com/blog/nintendo-switch-2-geliyor-teknik-ozellikleri-ve-fiyati-1788


Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Benedict Cumberbatch'ın yeni dizisi Eric'in afişi paylaşıldı!
Benedict Cumberbatc...
Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...