franch english german arabic turkish

Çin'de Turistler Artık Alipay Kullanabilecek Çin'de Turistler Artık Alipay Kullanabilecek

Tarih: 2019-11-06 10:53 Kategori: internet | Okundu: 1846

İnternet Haberleri ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Çin'de oldukça yaygın olan ödeme sistemi Alipay, daha öncesinde turistler tarafından kullanılamıyordu. Yapılan son değişikliklerle birlikte artık ülkeye ziyarette bulunan turistler de Alipay ile ödemeyi deneyimleyebilecek.


 

Ant Financial tarafından yayınlanan Alipay’in yeni versiyonu, Çin’e ziyaret gerçekleştiren turistlerin de artık Alipay ile ödeme yapabilmesini sağlayacak. Bundan önce Çin’e gelen turistlerin Alipay ile ödeme şansı bulunmuyordu.

Regülasyonlar gereği, Alipay kullanmak için kullanıcıların bir Çin bankasında banka hesabı bulunması gerekirken artık bu şart ortadan kaldırıldı. Bundan böyle Çin’e ziyaret gerçekleştiren turistler, 'Tour Pass' ismi altında ön ödemeli bir servisi kullanacaklar.

alipay çin

Turistler bu hizmete kendi yabancı telefon numaraları ile de kayıt olabilecek. Ön ödemeli hizmeti ise Bank of Shanghai verecek. Yurt dışından gelen turistler bu Yuan hesaplarına uluslararası banka kartlarından ya da kredi kartlarından yükleme yapabilecek. Turistlerin ön ödemeli kartlarına para yükledikten sonra Alipay ile Çin'de restoranlarda ve mağazalarda oldukça yaygın olarak kullanılan QR kod ile ödeme deneyimini yaşayabilecek.

Çin yaptığı hamle ile birlikte artık turistlerin de nakitsiz ödeme yapabilmesini sağlamış olacak. Çin giderek düşen nakit kullanımı ve nakitsiz hayata geçme konusunda attığı adımlarla karşımıza çıkıyor. Turistlere sunulan bu fırsat ile birlikte hem nakitsiz işlem hacminin artması hem de pek çok sayıda turistin Alipay ile ödeme deneyimini yaşaması bekleniyor.

Çin dijital ödemeler konusunda bir hayli önemli bir konumda. Özellikle Alipay ve WeChat Pay’in büyük pazar paylarını yakaladığını gördüğümüz Çin’de, mobil ödemeler konusunda da ciddi rekabet yaşanıyor.

China Internet Watch'un raporuna göre 2018 yılının dördüncü çeyreğinde Alipay'in işlem hacmi 3.8 trilyon doları buldu. Aynı yılın aynı döneminde WeChat Pay'in işlem hacmi ise 2.7 trilyon dolar olarak belirlendi. Dev Çin ekonomisinin, turistlere de açılan bu Alipay özelliği ile işlem hacmini yükseltmesi de olası.


Kaynak: https://webrazzi.com/2019/11/06/cin-turistler-artik-alipay-kullanabilecek/


Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri listesi açıklandı...
Dünyanın en güçlü h...