franch english german arabic turkish

TELSİM'e Borcu Olanlar Dikkat! Haciz Gelebilir! TELSİM'e Borcu Olanlar Dikkat! Haciz Gelebilir!

Tarih: 2019-08-30 17:56 Kategori: ekonomi | Okundu: 1413

"TELSIM’e Borcunuz Var" Mesajı Yıllar Sonra Geri Geldi

Ekonomi ve Finans ile İlgili Son GönderilerDaha Fazlası

Yıllar önce TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) kontrolüne geçen Telsim’e ait ödenmemiş borç dosyaları yeniden gündeme geldi. Bir hukuk bürosundan aranana eski Telsim kullanıcılarına borç tebligatı yapıldı.


Telsim, yıllar önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesine geçen Uzan Grubu şirketleri arasında yer alıyordu. GSM operatörünün o dönemde müşterisi olan kişilere bir hukuk bürosundan telefon açılarak eski borçlarını ödemeleri istendi. 

TMSF’nin Telsim alacaklarının tahsili için dosyaları bir hukuk bürosuna verdiği bildirilirken, bu büronun da TMSF adına borç tahsili için çalışmalara başladığı belirtildi. Yapılan aramalara karşılık pek çok kişi tepki verdi ve borçlarının olmadığını iddia etti. 

Telsim kullanmamış olanlara da Telsim borcu çıktı

telsime borcunuz var

Bazı vatandaşlar, Telsim hat kullanmamış olmalarına rağmen borçluymuş gibi arandı. Bu sorunun isim benzerliğinden kaynaklandığı iddia edildi. Vatandaşlar ise borçlu olmadıkları halde borç gözüktüğünü söylerken, bazı kişiler ise taciz edildiklerini ve hapisle tehdit edildiklerini belirtti. 

Şikayet sitelerinde yer alan şikayetler ise oldukça çeşitli. Bir vatandaş "Fi tarihinden kalma bir borcum olduğunu ve borcumun ödenmesi gerektiğini, ödemezsem bugünün son olduğunu ve cebri icra yoluyla tahsil edeceklerini söylüyorlar. Bunu ortalama 6 aydır devam ettiriyorlar... Bakalım daha önce de emsal teşkil eden davalar var. Borcun varlığını kanıtlayamayıp nasıl tahsil edeceksiniz! Hodri meydan!" diye yazdı. 

Bir başka vatandaş ise "Küresel Hukuk Bürosu, 2000 yılında bırakın Telsim hattı cep telefonumuz bile yoktu 19 yıl sonra 3 bin 962 TL gibi bir borcu annemin adına çıkardılar. Nasıl olduysa kardeşimi arayıp da bilgi verdiler." diye belirtti. 

Daha sert bir muameleden dem vuran bir vatandaş, "Küresel Hukuk Bürosu 2001 yılında sadece 2-3 ay kullanmış olduğum Telsim kontörlü hatta nasıl oluyor da borç çıkarıyorsunuz? Telefonuma taciz tehdit dolu mesajları hangi hakla atabiliyorsunuz. Sizler bizleri saf mı görüyorsunuz. Gönderin bakalım icra takip yazınızı bekliyorum. Hukuksal karşılığını mutlaka göreceksiniz." dedi.

Konuyla ilgili olarak Küresel Hukuk Bürosu’ndan Selin Çakır, borç tahsili talebinin TMSF’den geldiğini söyleyerek "Telsim TMSF'ye devredildikten sonra borcu olanların dosyasını bize gönderdi. İnsanlar Telsim'den kalan borçları ödememek için 'böyle bir hat kullanmadım' diyor. Fakat daha sonra araştırdığında böyle bir hattı kullandığı ve borcu olduğu ortaya çıkınca, 'unutmuşum' diyebiliyor. İnsanları aradığımızda bize bağırıp hakaret ediyorlar. Zaman aşımı var diyorlar. Zaman aşımıyla ilgili mahkemenin bir kararı var. 20 yıl sonra zaman aşımı olabiliyor. Borçlarını kapatmadan bizi sıkıştırıyorlar. Yaptığımızda bir hukuksuzluk yok. İşimizi yapıyoruz. Eğer insanlar böyle bir borçlarının olmadığını düşünüyorlarsa bulundukları bölgedeki tüketici hakem heyetlerine başvursunlar. Karalamayla veyahut hakaretle bu borçları kapatamazlar." dedi. 



Yorumlar: (0)

Henüz yorum yapılmamıştır.

Benedict Cumberbatch'ın yeni dizisi Eric'in afişi paylaşıldı!
Benedict Cumberbatc...
Süper Mario'nun yeni animasyon filmi 2026'da vizyona girecek!
Süper Mario'nun yen...
3 bin 499 dolarlık Apple Vision Pro için iadeler başladı!
3 bin 499 dolarlık ...
'3 Cisim Problemi' dizisi için geri sayım başladı...
'3 Cisim Problemi' ...
OpenAl'ın yeni "metinden videoya" yapay zeka modeli 'Sora' büyük yankı uyandırdı
OpenAl'ın yeni "met...
Kira Bildirim Formu Nasıl Doldurulur?
Kira Bildirim Formu...
Yoğurt 500 gramdan büyük ambalajda satılamayacak!
Yoğurt 500 gramdan ...
Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor!
Suudi Arabistan’da ...
Meclis 16 yaş altındaki çocukların sosyal medya kullanmasını yasakladı.
Meclis 16 yaş altın...
Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Türkiye'ye dönme kararı aldı!
Astrofizikçi Dr. Um...